Lippenbalsem

Voor droge en gebarsten lippen.

Met het schrale weer krijg je soms last van droge of gebarsten lippen en dan is het fijn om een lippenbalsem op zak te hebben dat wat voeding geeft aan de huid en deze ook hersteld. Je kan variëren met wat voor olie of boter je toevoegt. Je kan in plaats van sheabutter bijvoorbeeld mangoboter gebruiken. En voor de zoete amandelolie kan je abrikozenolie gebruiken. Is net wat voor product je prettig vind voelen en wat je bevalt. Wil je dat de lippenbalsem vagan is kan je ook candelillawas of carnaubawas gebruiken in plaats van de bijenwas. Wil je dat er een kleurtje in hebben kan je mica gebruiken. Zo kan je een heel eigen lippenbalsem op maat maken. Dit recept is voor een 7 ml lippenbalsem huls.

Ingrediënten:

2 ml bijenwas

2 ml sheabutter

2 ml amandelolie

1 druppels Lavender

Werkwijze

Smelt alle ingrediënten au bain marie. Wanneer alles gesmolten is, haal dan de schaal van het vuur en laat het afkoelen tot onder de 50 graden. Druppel dan de etherische olie door het mengsel en goed roeren.

Giet het mengsel over in de lippenbalsem kokertje. Laat het afkoelen in de koelkast

Lavender essentiële olie

Een heerlijk ontspannende, rustgevende olie, voor iedereen met spanningen, stress, verdriet, enz. Schenkt liefde en tederheid en beschermt tegen negativiteit. Stimuleert het denken en ontspant de zenuwen. Ondersteunt de huid ook voor allergieën.