Hoe je rust kunt vinden.

Rust

De heerlijke geurende velden met lavendel in Frankrijk is prachtig om te zien en ruikt zo ontzettend lekker. Je voelt je helemaal rustig worden, de wind zachtjes door de haren en genieten van het uitzicht. Dat wil iedereen wel.

De geur van Lavendel

Lavendel olie

Door de geur van lavendel in de diffuser droom ik daar regelmatig over. Ook als ik niet slaap. En als ik elke keer bezig ben in de tuin en met mijn handen de lavendel struiken aanraakt, komt de geur weer vrij en dan komt deze kalmte en droom weer naar boven. Ook komt er dan een andere herinnering naar boven. Toen ik heel in het begin een start maakte met het zelf maken van verzorgingsproducten hoorde hoe fijn de zelfgemaakte Deo was. Ik had de moed en zin gecreëerd. Hoe bleu ik ook was, ik ging aan de slag. Bijna alles had ik in huis. Behalve de Essentiële olie. En om wel een lekkere geur te krijgen pakte ik lavendeltakken uit mijn tuin en stopte dat in een pannetje met de gesmolten kokosolie. Het begon heerlijk te geuren en in te trekken in de kokosolie, tot ik iets anders begon te ruiken. Iets verbrand, iets wat niet klopte. Na kijken en onderzoeken kwam ik er achter dat er een gaatje in de pan zat en dat alles er uit gelekt was. Dat verklaarde ook de verkeerde geur. Nu achteraf moet ik er hartelijk om lachen. Helaas was al dat werk voor niks geweest. Ik vond de Deo crème niet echt werken. Daardoor ben ik verder opzoek gegaan naar een ander recept. De spray Lavendel Deo. En deze werkte wel hoe ik dat graag wilde. Lavendel is verzachtend en ondersteunend voor de huid. En je wordt er ook nog rustig van. Dus ik was een blije Mama.

Nadat ik zo lekker bezig was met het maken van verzorgingsproducten ben ik ook in de wetenschappelijke wereld gaan kijken. En de wetenschap vertelde mij dat Lavendel chemische structuur lijkt op de antidepressiva.

Het is was voor mij een eyeopener!

En als je er op gaat letten wat Lavendel allemaal in kan ondersteunen hoor je natuurlijk ook verhalen. Zo hoorde ik dat iemand lavendel olie pillen innam omdat ze hormonale depressieklachten vertoonde, en na het gebruik de depressie klachten afnam. Dat is zo fijn als je het op deze manier een natuurlijke ondersteuning kan gebruiken. De rust te vinden die we zo af en toe willen en ons zelf willen gunnen in deze hectische leven.

Nog na dromend naar aanleiding van de Lavendel loop ik naar binnen om geurbuiltjes te maken voor in de kledingkast bij het beddengoed. Je slaapt daar ook zo lekker op.

Lavendel olie

Toen ik daar zo mee bezig was vroeg ik mij af hoe anderen dit zouden vinden, die net als ik zo sceptisch zijn en hier weinig geloof in vinden. Eigenlijk is het gewoon een keer ervaren en meemaken. Een mooie uitdaging en doel voor het nieuwe jaar die er nu aankomt? Ook eens te ervaren dat het soms anders kan en de rust en stres even van je af kan zetten. Wat let je om actie te ondernemen? Soms moet je gewoon voor jezelf kiezen en de rust ervaren. Er is er maar een die voor zich zelf op kan komen en dat ben je zelf. Ben je toe aan deze stap dan sta ik voor je klaar om je te ondersteunen om de juiste wegen te bewandelen. Naar de droom met lavendel en de rust!