De mooiste akkerbloem: de Korenbloem

Er zijn veel verschillende akkerbloemen. Eén daarvan is de Korenbloem. Een klein paars-blauw achtige eenjarige bloem. De zaden van deze bloem zijn makkelijk te verkrijgen kijk op bijvoorbeeld de site van Zaadhandel Van der Wal. De bloem kent vele toepassingen kent. Bijvoorbeeld bij reuma.

Korenbloem

Reuma wordt veroorzaakt door een opeenhoping van afvalstoffen. Deze stoffen nestelen zich in het kraakbeen van gewrichten. De opeenhoping komt doordat de nieren niet in staat zijn alle afvalstoffen af te voeren. Allereerst moet er beseft worden dat je genoeg water moet drinken. Ten tweede is het van belang dat de nieren in hun werking ondersteund worden. Dat laatste doet de korenbloem, met andere woorden; afvalstoffen worden eerder uit het lichaam verwijderd als men korenbloem gebruikt. Deze afvalstoffen zitten eveneens in het bloed, vandaar dat de korenbloem ook bloedzuiverend werkt. Verder heeft het een koortswerende werking. Om deze redenen kan de korenbloem worden ingezet bij reumatische klachten.

Een andere algemene toepassing is tegen bronchitis. Een aftreksel van de bloemen en bladeren is wel gebruikt tegen bronchitis. Ook worden de bloemblaadjes sporadisch gebruikt in thee, zoals de ‘Russian Earl Grey’

Wil je weten of deze bloem geschikt is voor jou om te gebruiken en wil je weten hoe je deze moet gebruiken? Stuur een mail naar laura@linns.nl of vul onderstaand contactformulier in. en dan kunnen we een afspraak maken. Kijk anders eerst even op de aroma advies pagina.