Hoe je huidproblemen verhelpt met haver en kamille

Als je verbrand bent of je hebt last van eczeem, huidirritatie of jeuk is dit een mooi recept. Mocht je geen bad hebben. Geen nood. Je kan het ook onder de douch gebruiken.

haver en kamille

Een badzakje met haver en kamille

Wat heb je nodig:
8 eetlepels haver of gemalen haver
3 gram gedroogde echte kamille bloemen.
Een washandje of een katoenen zak (te koop bij linns) een touwtje om het washandje mee dicht te knopen.

Je verzamelt de ingrediƫnten in een kommetje, meng dit door elkaar en giet dit over in het zakje. Bind het zakje goed dicht.

In Bad

Laat het bad vol lopen met de jouw juiste aangename temperatuur. Leg het zakje met de haver en kamille er in en stap er daarna ook lekker er in. Laat het zakje een paar minuten in het water weken. Wrijf daarna het zakje op de huid als milde peeling. Vermijd de plekken waar wondjes zitten. Daar is de huid extra gevoelig. Als je klaar bent knijp je het zakje uit en leg het weer in bad. Het klopt dat je water en nu wat melkachtig er uit ziet.
Blijf nog even lekker rustig liggen en kom tot rust. Spoel daarna alles schoon en droog met een zachte handdoek af.

Onder de Douche

haver en kamille

Extra nodig:
Een washandje of bakje
Pak een teiltje en vul dit met water op jouw aangename temperatuur. Leg het zakje er in en laat het even weken. Pak een 2e washandje of een klein bakje en leg dat ook in het teiltje. Wrijf daarna het zakje op de huid als milde peeling. Vermijd de plekken waar wondjes zitten. Daar is de huid extra gevoelig. Als je klaar bent knijp je het zakje uit in het teiltje. De kleur wordt een beetje melkachtig. Meng het door het teiltje heen en pak het andere washandje/bakje. Knijp/giet het water over je heen. Dat doe je net zo lang tot het water op is. Blijf nog even lekker rustig staan en kom tot rust. Spoel daarna alles schoon en droog met een zachte handdoek af.

Meer weten hoe Linns Lifestyle je kan helpen? Vul het formulier hieronder in of hiernaast in!