Aftershave balsem

Hoe je Aftershave balsem maakt.

Ingrediënten:

22 gram sheaboter

9 gram kokosolie

3 gram zoete amandelolie

2 gram jojoba olie

1 ml  rozenbottelolie

2 druppels lavendel etherische olie

1 druppels bergamot etherische olie

1 druppels cederhout etherische olie

1 druppels wortelzaad etherische olie

1 druppels salie etherische olie

Werkwijze:

Het potje waar je de aftershave balsem in wilt hebben steriliseren en goed laten drogen.

De sheaboter en alle plantaardige olie in een kom gieten. Deze kom in een bak met heet water zetten en al roerend de sheaboter laten smelten (au bainmarie). Als alles gesmolten is dan de warmtebron uitzetten en een temperatuurmeter in de olie zetten. Met roeren koelt het sneller af. Wachten tot het 40 graden is. Als de temperatuur goed is, dan de etherische olie toevoegen en goed doorroeren. De kom uit de warme pan halen.

Dan even kort luchtig kloppen met de mixer en dan in de koelkast zetten totdat de massa een consistentie heeft van crème, mag nog niet te vast zijn. Daarna nog een keer goed doorkloppen met de mixer totdat je een echte romige crème hebt die een beetje op slagroom lijkt.

Dan kan je de aftershave balsem in een leeg en schoon potje scheppen met een spatel. Eventueel aan de onderkant kloppen om de lucht er uit te kloppen. Zodat de aftershave balsem er in past.

Cedarwood essentiële olie

Cedarwood olie wordt vaak gebruikt voor huidaandoeningen vanwege de antiseptische en samentrekkende eigenschappen. Het werkt op de huid door onzuiverheden te reinigen en tegelijkertijd het huidweefsel aan te scherpen. Ook door het ontspannen van de huid, verlicht de olie elke jeukende irritatie. Gebruik het regelmatig voor acne, vette huid, eczeem,
haaruitval (alopecia areata) zorgt voor celdeling van de haarzakjes, huid aandoeningen (acne, haar, eczeem, psoriasis).

Bergamot

Ondersteuning van een gezonde huid. Vanwege de heerlijke geur en ontsmettende werking is bergamot een waardevolle toevoeging in huidverzorging crèmes en –lotions. Hij is met name geschikt voor de vette huid en acne.